Åstugan saga har nått sitt slut…

Det är med obeskrivligt stor sorg som vi meddelar att Åstugan inte kommer att öppna igen. Detta på grund av att det oerhört svårt att driva en sommarverksamhet enligt alla regler och överleva ekonomiskt. Vi har älskat att driva detta paradis men det går tyvärr inte på bara ren vilja och kärlek.
Åstugan finns kvar i allas våra hjärtan och vi är oändligt glada och tacksamma för dessa fantastiska år och för det härliga året 2016 som avslutade sagan med bravur! Hatten av och stort tack till alla kära gäster genom åren, vi kommer att sakna er och verksamheten oändligt!

Skrivpedagogen Ann-Lousie Forsström gästar Åstugan 7/8!

Kl 11 på söndag får vi besök av språkkonsulten och Nyköpingsbon Ann-Louise Forsström. Ann-Louise är expert på svenska språket och hur man skriver enkelt, begripligt och förtroendeingivande. Hon pratar om språket som arbetsredskap och ger exempel på saker som är viktiga att tänka på. Hon presenterar också sin populära handbok ”Skriv som proffsen” som du får möjlighet att köpa till specialpris.

I Galleriet Juli månad

Erika Hellman är verksam konstnär i Nyköping.
Hon målar i olja och hennes motivvärld är landskap.
Erika använder sig gärna av olika stämningar som präglas av gryning och skymning, där konturerna blir oskarpa där valörerna jämnas ut för att sedan bli en dramatisk svart natt. Eller dagsljuset där de tidigare dämpade valörerna övergår till ett spektrum av olika kulörer vars klanger tänds av dagsljusets sakliga belysning.

Hjärtligt välkomna ut för att titta på hennes konst!

Författarsamtal med barnboksförfattaren Marielle Karlsson 20/8!

Lördagen den 20 augusti får Åstugan besök av barnboksförfattaren/illustratören Marielle Karlsson.
Marielle Karlsson är 40 år. Uppvuxen i Nyköping och bor i Stockholm. Hon jobbar som grafisk formgivare/designer på en designbyrå.
Hennes debut som författare och barnboksillustratör kom hösten 2015 via IDUS Förlag med boken ”Tänk om jag var … ett fordon!”. Den andra boken i samma serie, ”Tänk om jag var … ett djur!” kom sommaren 2016. Hennes första bok öppnade även dörren för att illustrera åt andra författare. Och hennes första bok som endast illustratör kommer under hösten 2016.

Marielle kommer att berätta om skrivande och illustrerade mm och avsluta med att läsa lite ur hennes böcker.

Varmt välkomna lördagen den 20 augusti kl. 11.00
Anmäl er gärna i förväg.

Hjärtligt välkomna!

Mindflow på Åstugan sommaren 2016!

Mindflow är ett pass för både kropp och själ där vi jobbar med balans och flöde.
Med en blandning av mindfulness, pilates och yoga arbetar vi både med stillhet och inre styrka. Passet är 50 minuter och avslutas med en stund i vila, ta därför med något varmt att lägga om dig. Vi är utomhus om vädret tillåter, annars går vi in. Ta med en träningsmatta och barfotafötter.

Onsdagar kl 18.30, start 15 juni. Ledare Mia Berndes
Drop in, kostnad 80 kr/gång

Onsdag 15 juni
22 juni
29 juni
Torsdag 7 juli OBS! Torsdag!
13 juli
20 juli
27 juli
3 augusti
10 augusti
Hjärtligt välkomna!

Musikcafé med Anna Christoffersson och Henrik Hallberg 6/6

Måndag den 6 juni gästar de fantastiska artisterna Anna och Henrik Åstugan.

Kom ut på mysfika, de sjunger och spelar mellan ca kl 13-15 (med pauser och reservation för ändringar i speltid)!

Valfritt inträde direkt till artisterna!

Anna Christoffersson är sångerska, musiker, prisbelönad låtskrivare och en av Sveriges mest uppskattade artister. Hon har turnerat i tre världsdelar, med sitt band, solo och med Steve Dobrogosz i en av Sveriges mest älskade duos. ”Hennes röst är som ett instrument i sig. Hon rör sig fritt i en musikvärld som tar sitt avstamp i jazz och soul men samtidigt flörtar stilla med både rock och gospel. Sedan debuten 2006 har Anna Christoffersson släppt fyra kritikerrosade album varav flera varit Grammisnominerade’’ ”Hon är soul, jazz och pop, kan bita ifrån som Aretha Franklin och smeka som Lisa Nilsson, men låter allra mest som sig själv… Det bästa jag hört på mycket, mycket länge”, skrev DN:s Martin Nyström om albumet Rivertime.

Henrik Hallberg är känd för sitt melodiska och lyriska gitarrspel. Hans unika sound och uttryck kan bl.a. höras med prisbelönta grupperna Filip Jers Quartet och Elin Larsson Group och vid sidan av det driver han även sitt egna band. Henrik är bl.a. utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har vunnit ett antal priser och utmärkelser som t.ex. från Albin Hagström minnesfond.